Tätä et tiennyt huomisesta Oscar-gaalasta

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Tänä vuonna Suomi saa jännittää Oscar-gaalassa entistä kovemmin, kun Pitääkö mun kaikki hoitaa? -lyhytelokuva valittiin Oscar-ehdokkaaksi parhaan lyhytelokuvan kategoriassa. Gaala järjestetään sunnuntaina 2. maaliskuuta Hollywoodissa, ja se on 86. kerta.

Buzzfeed-video kertoi mielenkiintoisia faktoja kyseisestä palkintogaalasta. Oscar-voittajat eivät nimittäin oikeasti omista palkintopatsaitaan. Jos he haluavat joskus myydä niitä, he joutuvat tarjoamaan niitä ensin Yhdysvaltain elokuva-akatemialle yhden dollarin hintaan.

Akatemiassa on miltei 6.000 äänestävää jäsentä. Näyttelijät laittavat ehdolle näyttelijät, ohjaajat ehdottavat palkinnon saajaksi ohjaajia ja niin edelleen. Kaikki äänestävät jäsenet voivat antaa ehdotuksensa parhaan elokuvan sarjaan. Katso loput jännittävät faktat videolta.