Kymmenesosa amerikkalaisista: ”HTML on sukupuolitauti”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Olemme kertoneet yhdysvaltalaisten kummallisista uskomuksista ja olettamuksista useissa artikkeleissa historian aikana, kun 43 prosenttia heistä uskoo joulupukkiin ja 66 prosenttia siihen, että Jumala yksin loi maailman.

Nyt rapakon takaa kantautuu yksi uusi hämmästyttävä uutinen koskien eri sanojen lyhenteitä. Los Angeles Times kertoo, että 11 prosenttia yhdysvaltalaisista uskoo, että HTML tarkoittaa sukupuoliyhteyden kautta saatua tautia. VoucherCloud-yrityksen järjestämään kyselyyn osallistui 2.392 yli 18-vuotiasta vastaajaa ja heille annettiin jokaiseen kirjainyhdistelmään kolme vastausvaihtoehtoa.

Mukana oli myös audiotiedostoa tarkoittava lyhenne MP3, jota 23 prosenttia ihmisistä luuli Star Wars -elokuvassa olevaksi robotiksi. 18 prosenttia sen sijaan oli varmoja siitä, että Blue-ray tarkoittaa merenelävää ja USB on eurooppalaisen maan lyhenne.