Oletko kokenut nettikiusaamista? Et ole yksin – karut kokemukset julkaistiin

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kiusaaminen on valitettava asia kouluissa, ja törttöily on viime vuosina siirtynyt myös nettiin. Jos olet joskus kokenut nettikiusaamista, et ole todellakaan yksin – monet muutkin ovat käyneet saman läpi. Buzzfeed-julkaisi videon, jossa viisi nuorta kertoo tarinansa.

Heillä on kokemuksia Facebookissa ja Instagramissa kiusatuksi tulemisesta. Kiusaajat lähettelivät sympaattisen oloisille nuorille ilkeitä viestejä, joissa heidän muun muassa ulkonäköään ja luonnettaan haukuttiin solvaavilla termeillä. Eräs Christina-niminen nainen kertoo videolla neuvottomuuden tunteestaan, kun hän ei aluksi tiennyt, mitä tehdä.

Kiusaaminen ei ollut pelkästään hetkellisiä tölväisyjä verkossa, vaan se alkoi vaikuttaa nuorten elämään. He alkoivat syödä ruokalassa yksin ja käyttäytyä muutenkin epäsosiaalisemmin. Videon viesti on se, että kiusaamisen kanssa ei kannata jäädä yksin, vaan siitä tulee aina kertoa jollekulle.