Mikä on lempivärisi? Tämän se sinusta paljastaa

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Meillä jokaisella on oma lempivärimme, joka vaihtelee mielentilojen ja ajanjaksojen mukaan. Lapsena saatoimme pitää eniten pinkistä, kun taas nykyään silmää miellyttävät murretut sävyt, kuten oliivinvihreä. Aina omasta lempiväristä voi oppia jotain lisää.

YouTube
YouTube

Nyt Buzzfeed-sivusto julkaisi videon, jossa kerrotaan kiinnostavia faktoja väreistä. Esimerkiksi oranssi väri on alunperin nimetty appelsiini-hedelmän mukaan. Värillä on monessa mielessä väliä, sillä testien mukaan kaakao maistuu paremmalta oranssissa mukissa.

Punainen väri vaikuttaa naisiin ja miehiin eri tavalla. Harva tietää, että punaisen värin näkeminen voi aiheuttaa negatiivisia lopputuloksia kaikenlaisissa testitilanteissa. Venäjän punaista tarkoittava sana tarkoittaa samalla myös kaunista, joten sielläpäin väriä arvostetaan! Katso loput värifaktat videolta.