Asiantuntijat: Monokkelit tekemässä paluun – hipsterit etunenässä?

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yhden silmän silmälaseja, eli monokkeleja, on nähty lähinnä 1800-luvun yläluokkaisten käytössä. Silmälasit korvasivat yksikkölinssit nopeasti vuosien saatossa, mutta nyt muotihipsterit voivat hihkaista innotuksesta. Pian heillä on jotain liivintaskuun pantavaa – monokkelit tulevat takaisin markkinoille.

Monokkeleja on nähty jo muotia seuraavien nuorison edustajien silmillä muun muassa Berliinin trendiravintoloissa ja Manhattanin hipsteriruokaloissa. Lisäksi yksilinssisiä silmälaseja on esitelty useissa muotilehtien kuvissa ja muun muassa miamilainen räppäri Jose Vega on esiintynyt kuvissaan monokkeli silmällään.

New York Timesin mukaan brittiläinen muodin edelläkävijä Martin Raymond on nähnyt monokkeleja muotitietoisten ihmisten silmillä myös Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Linssin lisäksi mittatilaustöinä valmistettuihin tweed-asuihin pukeutuneet henkilöt olivat kuljettaneet mukanaan pinetä koululaukkua, jossa oli messinkinen kaukoputki.