Lady Gagan päälle oksentanut: ”Se oli voimallinen esitys”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Poppari Lady Gaga pääsi äskettäin otsikoihin, kun performanssitaiteililja Millie Brown oksensi värillistä maalia tähden päälle SXSW-festivaalien keikan aikana. Monien mielestä esitys oli kuvottava, ja esimerkiksi bulimiasta kärsinyt laulaja Demi Lovato tyrmäsi show’n saaman käänteen kokonaan.

YouTube
YouTube

Hänen mukaansa Swine-kappaleen aikana nähty episodi antoi valheellisen vaikutelman siitä, että oksentaminen ja syömishäiriöt olisivat cool ilmiö. Nyt taiteilija Millie Brown on kommentoinut itse kohua. Vihreää limaa Gagan päälle oksentanut nainen ei kadu esitystä ja pysyy toimintansa takana viimeiseen asti.

– En odottanut siltä niin paljon reaktioita. Se oli voimallinen esitys. Rakastan Lady Gagan kanssa työskentelyä, koska hän todella tajuaa performanssitaiteesta jotain. Esityksemme ovat monin tavoin erilaisia, mutta meillä on samat ydinideat, kommentoi Brown Elle-lehdelle.

Millie Brownin oksennusmaalaukset ovat maailmalla haluttua tavaraa. Hän tienaa niistä noin 20.000 puntaa kappaleelta. Nainen on tottunut työnsä saamaan kritiikkiin. Brown kuitenkin on kertonut, ettei yritä mainostaa bulimiaa taiteellaan. Lady Gaga on myös karistanut harteiltaan esityksen saaman negatiivisen vastaanoton sanomalla, että useasti oudoilta ja vääriltä tuntuneet asiat ovat muuttaneet maailmaa.