Amerikkalaissivusto: Suomessa kannattaa juoda kossua

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailmalla matkailussa on parasta kaiketi vieraaseen kulttuuriin ja sen tarjoamiin aistielämyksiin tutustuminen. Paikalliset perinneruoat ja -juomat eivät aina välttämättä sovi matkailijan makunystyröille, mutta juuri tästä syystä niitä kannattaa maistaa edes kerran elämässään.

Thrillist on nyt koonnut 43 maan listan, jossa kerrotaan mitä alkoholijuomia missäkin maassa kannattaa maistaa. Listalle on tietysti päässyt Yhdysvalloista viskin kaltainen bournon ja Meksikosta tequila. Brasiliasta mainitaan caipirinha ja Irlannista mikäpä muukaan kuin vanha kunnon Guinness. Kun sangria kuuluu Espanjaan, samppanja Ranskaan ja Reinheitsgebot-olut Saksaan, niin portviini kuuluu Portugaliin, grappa Italiaan ja absintti Tsekkoslovakiaan.

Makedoniassa juodaan mastikaa ja Venäkällä vodkaa. Unkarissa sen sijaan sukelletaan Unicum-yrttiviinan maailmaan. Kiinassa napataan maotaita ja Japanissa sakea. Turkkilaiset juovat rakia ja kreikkalaiset tietysti ouzoa. Mojitot ja rommi menevät sen sijaan Kuubaan ja Jamaicalle. Norja on tunnettu akvaviitistaan ja Suomi tietysti – mistäpä muustakaan kuin Koskenkorvasta – joka muuten esitellään sivustolla myös nimellä ”kossu”.