Facebookin uusin ostos – johtaako se tällaiseen pelikokemukseen?

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Oculus Rift -virtuaalikypärä tarjoaa uudenlaisia innovaatioita myös videpelien suhteen. Videopelit ovat muuttuneet yksinkertaisen ohjaimen näpyttelystä koko keholla hallittaviksi areenoiksi. Konsolipelissä voi ohjailla hahmon liikkeitä omilla vartalon liikkeillä ja lisäjännitystä tuovat päähän laitettavat virtuaalikypärät.

YouTube
YouTube

Facebook osti äskettäin Oculus Rift -innovaation nimiinsä kahdella miljardilla dollarilla. YouTube-käyttäjä Marc Tschudi on julkaissut kuvitteellisen videon, jossa osoitetaan pahimmat skenaariot, mitä Facebookin kauppa voi pelinautintoon tuoda. Video on karua katsottavaa ehkäpä siksi, että pahimmassa tapauksessa parodia muuttuu lopulta todeksi.

Pelaajat ovat kuvailleet virtuaalikypärän avulla suoritettua pelikokemusta nautinnolliseksi ja uskomattomaksi. Oculus Rift edustaa pelaamisen lähitulevaisuutta ja moni haaveilee saavansa samanlaisia laitteita kotiin. Realistinen pelaaminen asettaa ihmisille uudenlaisia haasteita, mutta antaa samalla ikimuistoisia kokemuksia.