JUURI NYT: Lapsilisien verotuksesta luovuttiin – sosiaalinen media pannaan verolle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on viime päivinä noussut kohu hallituksen kehysriihen päätöksestä ryhtyä verottamaan lapsilisiä. Päätös on aiheuttanut laajaa kritiikkiä myös hallituspuolueiden sisällä, joten nyt päätöksestä on jouduttu luopumaan. Puuttuvat 110 miljoonaa euroa tullaan nyt keräämään lapsilisien sijaan verkosta.

Hallitus on valtionvarainministeri Jutta Urpilaisen ja pääministeri Jyrki Kataisen johdolla huomannut, että sosiaalisten medioiden käyttäminen on nykyisin melko suosittua. Huomio tehtiin, kun hallituksesta jo eronnut Paavo Arhinmäki vietti pääosan hallituksen ja ministeriön kokouksista Facebookissa ja Hay Dayn parissa.

Nyt hallitus aikoo panna sosiaalisen median verolle, ja kohteena ovat erityisesti suositut ulkomaiset some-palvelut, kuten Facebook, Twitter ja Instagram. Uusi some-vero tullaan perimään kaikilta sosiaalisia medioita käyttäviltä suomalaisilta, ja veron suuruus määräytyy käytön perusteella sekä aikaperusteisesti että jaettujen artikkeleiden perusteella.

Hallitus vaatii yhdessä TTVK-yhdistyksen kanssa, että Helsingin käräjäoikeus määrää amerikkalaiset sosiaaliset mediat luovuttamaan suomalaisten käyttäjätiedot verottamista varten. Mikäli vaatimuksiin ei suostuta, tulee Suomi hankkimaan vaadittavat tiedot amerikkalaiselta NSA-virastolta takautuvasti kolmelta vuodelta.