Hipsteri, oletko näin vaativa asiakas kahvilassa?

Lifestyle · Stara.fi

Putous -televisio-ohjelmassa esiintynyt Iina Kuustosen sketsihahmo Jäbä Leisson edusti loistavan ironisesti etenkin kaupunkikeskittymissä vaikuttavia muotihipstereitä. New Yorkin Brooklyn on yksi maailman suosituimmista hipsterikeskittymistä ja siellä sijaitsee tunnetusti runsaasti kahviloita.

YouTube
YouTube

Nyt verkossa esitellään muutama hipsterien stereotypia, jollaisia nähdään kahviloiden asiakkaina myös oikeasti – myös Suomessa. Hipstereiden eräänä pääperiaatteena on nautintohifistely ja muista poikkeaminen, jotka molemmat yhdistyvät baristojen asiakaskunnissa melko usein.

Hieman kärjistetysti hipsterin tunnistaa yleensä punaisesta piposta, flanellipaidasta ja siitä, että hän kuuntelee musiikkia, josta muut ihmiset eivät kuuntele. Kerroimme äskettäin, että tällä hetkellä hipstereiden must-juttu on kasvattaa muhkea parta. Osa on turvautunut jopa hiussiirrännäisiin oikeanlaisen kasvokarvoituksen saamiseksi. DNAinfo.com-sivuston mukaan partaimplantteja ottavat asiakkaat ovat yhä useammin arkkitehtejä tai taiteilijoita. Operaatio kestää noin kahdeksan tuntia ja maksaa 3.000 – 7.000 dollaria.