Koripallon tulevaisuus – älykoripallo tuo uusia ulottuvuuksia pelaamiseen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Olemme kertoneet mielenkiintoisista puhelinsovelluksista, joiden avulla voi etsiä itselleen mieluista seuraa joko treffeille tai pelkästään vällyjen väliin. Älytuotteita on tullut markkinoille kuin sieniä sateella ja viimeisimpänä esittelimme älylenkkitossut.

YouTube
YouTube

Nyt älytekniikkaa on sovellettu myös urheiilun piiriin ja maailmalle on esitelty uusi tavallista palloa muistuttava älykoripallo. Älypuhelimen kanssa yhteydessä oleva urheiluväline rekisteröi heitetyt ja ohi menneet korit. Wilson Sporting Goodsin kehittelemän urheiluvälineen nimi on Smart Basketball ja sen avulla voi kehittyä paremmaksi pelaajaksi omia suorituksia seuraamalla.

Ihminen saa yhä enemmän apua teknologiasta ja eri laitteidein välisestä yhteydestä. Aiemmin uutisoitu älypotkupuku on suunniteltu tuoreiden vanhempien avuksi, sillä mittaa vauvan kehon lämpötilaa, aktiivisuustasoa ja hengitystä. Kaikissa keksinnöissä on yhteistä se, että sen toiminnasta raportoidaan reaaliaikaisesti omistajan älypuhelimeen.