Testaa heti! Nukuitko viime yönä tarpeeksi?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hertfordshiren yliopiston psykologi ja professori Richard Wiseman on riittävien ja levollisten unien puolestapuhuja, ja miehen tiedetään kertoneen usein vinkkejä parempiin uniin mediassa. Nyt hän paljastaa yksinkertaisen testin, jonka avulla voi mitata oman vireystason ja sen, onko nukkunut viime yönä riittävästi.

Hän esittelee videolla kuvan, ja mikäli nukkuja huomaa kaupunkimaisemassa pienet muutokset, on hän todennäköisesti nukkunut tarpeeksi edellisenä yönä. Mikäli ihmisen on vaikea herätä herätyskelloon aamulla, on hänen syytä mennä edeltävänä iltana aikaisemmin sänkyyn. Uni on yhtä tärkeä elämän elementti kuin valveilla oleminen.

Richard Wiseman on kehittänyt unien hallitsemista varten oman puhelinsovelluksena. Dream:ON-nimistä applikaatiota on ladattu vuodesta 2012 puoli miljoonaa kertaa. Sovellus on saanut 13 miljoonaa positiivista palautetta onnistuessaan muokkaamaan ihmisten unia halutunlaiseksi.