Bikinit ja uikkarit voivat tulla kalliiksi Mallorcalla – jättisakot luvassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaisten suosikkikohde Mallorca on nyt ottanut suuren harppauksen katukuvansa ilmettä puhdistaakseen. Välimeren saarella lomailevat turistit eivät nimittäin saa jatkossa esitellä pönäköitä ja punakoita vartaloitaan kaduilla. Paljastelusta voi seurata suuret sakot.

Palman kaupunginhallitus on päättänyt kaksivuotisen neuvottelun tuloksena, että Mallorcalla on soveliasta esiintyä pelkissä bikineissä, uima-asussa tai speedoissa pelkästään rannalla tai uima-altaalla. Tähän saakka massaturismin kehdossa on nähnyt vähäasuja turisteja lähes kaikkialla, vaikkakin osa paikallisista ravintoloista on toteuttanut vaatepakkoa kaikessa hiljaisuudessa jo aiemmin.

Daily Mailin mukaan uima-asussa esiintymisestä voi rapsahtaa yli 600 euron sakot. Samassa etikettien uudistamissäännöstössä kiellettiin ämpäreiden ja lasipullojen käyttäminen rannalla, kuten myös pyöräileminen rannan jalankulkuteillä. Uudet säännöt tulevat käyttöön toukokuun alussa – juuri sopivasti sesonkikauden alkaessa.