Hyvä orgasmi voi viedä miehen näkökyvyn hetkeksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

TLC:n esittämässä huono-onnisista seksiseikkailuista kertovassa Sex Sent Me to the ER -televisiosarjassa esitellään mielenkiintoisia ja omituisia sattumia seksiin liittyen. Nyt ohjelman väki on saanut runsaasti kysymyksiä seksistä.

Tuotantotiimi on palkannut tohtori Bob Slayn, joka vastailee auliisti katsojien mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Tällä kertaa tohtori paljastaa joiden miesten kärsivän harvinaisesta sokeudesta aktin jälkeen, jota kutsutaan englanniksi nimellä ”coital blindness”.

Joillakin miehillä on nimittäin taipumus sokeutua hetkellisesti nautinnollisen rakastelun, ja etenkin laukeamisen jälkeen. Tämä johtuu siemensyöksyn ja orgasmin aiheuttamasta paineesta, joka on suoraan yhteydessä verenkiertoon. Näkökyky ei siis katoa kokonaan, mutta saattaa hävitä hetkellisesti toisesta silmästä.

Yhdynnästä aiheutunutta sokeutumista on pidetty yleisesti urbaanina legendana, mutta asiaa on tutkittu myös lääketieteellisesti. Esimerkiksi Kööpenhaminan yliopistollinen sairaala on julkaissut aiheesta tieteellisen artikkelin. Oire ei ole vaarallinen, mutta siitä kannattaa keskustella lääkärin kanssa, sillä esimerkiksi säännöllinen lääkitys voi aiheuttaa vaivaa.