Kitarasta tehtiin nerokas ovikello – miksei tätä aiemmin keksitty?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ovikelloja soitetaan nykyisin huomattavasti harvemmin kuin aikoina, jolloin yhteydenpitoa ei hoidettu internetin tai älypuhelimien avulla vaan kasvokkain toisen luona vierailemalla. Jossain vaiheessa vanhat ovikellot saivat haastajansa sävelmiä soittelevista pimputtelijoista.

YouTube
YouTube

Nyt esittelyyn on noussut uudenlainen ovikelloinnovaatio. Vaikka video on julkaistu verkkoon jo muutama vuosi sitten, ovat ovikellot aina yhtä ajankohtaisia. Davetone-nimimerkki neuvoo, kuinka pienestä kitarasta saa näppärästi ovikellon. Karmin päälle asennettu kitara soi oikeastaan vasta silloin, kun ovi avataan. Mies näyttää videolla seikkaperäiset rakennusohjeet. Kitaraovikello sopii erinomaisesti esimerkiksi bändikämppien tai levykauppojen oviaukkoihin.

Ennen ovikelloja käytettiin koputtimia ja kolkuttimia ovessa ilmoittamaan siitä, että ulkona oli sisään tahtova vieras. Markkinoilla on myös automaattisesti soivia ovikelloja, jotka toimivat esimerkiksi liiketunnistimen avulla. Kuulovammaisten ovikellot voivat vilkuttaa valoa, Wikipedia ohjeistaa.