Rasismikohu riepottelee NBA-joukkuetta – presidentti ja supertähdet kommentoivat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa on ollut viime päivinä polttavimpana puheenaiheena NBA:n koripallojoukkue Los Angeles Clippersin omistajan Donald Sterlingin rasistiset kommentit. Julkisuuteen on noussut nauhoite, joissa mies sanoi tyttöystävälleen, että nainen saa vapaasti harrastaa seksiä mustien miesten kanssa, mutta hänen peleihinsä heitä ei saa tuoda.

Koripallon tunnetuimmat tähdet ovat tummaihoisia, joten kommentti on järkyttänyt koko maata. Tulenarka aihe on nyt innostanut tunnetut henkilöt kommentoimaan kohua. Esimerkiksi Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama sanoi, että mikäli tietämättömät ihmiset tahtovat mainostaa tietämättömyyttään julkisesti, antaa heidän vapaasti tehdä se.

– Yhdysvallat taistelee edelleenkin rotujen perinnöllisyyden puolesta sekä orjuutta ja erottelua vastaan. Näitä piirteitä ilmenee vieläkin. Olemme edenneet asiassa suurin harppauksin parempaan, mutta välillä asia nousee pinnalle. Meidän on tuomittava rasistinen käyttäytyminen jyrkästi ja opetettava lapsillemme toisin, Obama sanoi Mashable-verkkosivuston mukaan.

Myös Snoop Dogg on tyrmännyt Sterlingin puheet jyrkästi Instagram-videollaan, jolla hän haistattelee koripallojoukkueen omistajalle suorasanaisesti. Poppari Rihanna on puolestaan intoutunut julkaisemaan omistajaherran kustannuksella vitsailevia kuvia sosiaaliseen mediaan.