Pelin tempauksesta tuli totta: Mies kiipesi pystysuoraa seinää takapuoli edellä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lähinnä eläimet ja sarjakuvissa nähdyt yli-ihmiset pystyvät kiipeilemään pystysuoria seiniä ylös ilman apuvälineitä. Maailmassa on myös pieni harrastajajoukko, joka kiipeilee haasteellisissa olosuhteissa näppituntumalla ja ilman turvavaljaita.

YouTube
YouTube

Nyt näemme videolla suorituksen, joka saa katsojan suorastaan ällistymään. Videolla on mies, joka kiipeää pystysuoran kiviharkoista rakennetun seinän ylös alle minuutissa. Hän kokeilee kiipeämistä muutamaan otteeseen, mutta ensin ote lipeää ja mies putoaa maahan. Lopulta hän keksii kokeilla kiipeämistä takapuoli edellä ja taktiikan avulla hän saa loistavan alun. Lopulta herra hyppää seinän päälle yhtä ketterästi kuin apinat.

Kiipeily on kehittynyt suosituksi liikunta- ja urheiluharrastukseksi, joka voidaan karkeasti jakaa seinä-, jää-, kallio-, puu- ja vuorikiipeilyyn. Lajin perimmäinen salaisuus ei piile niinkään voimankäytössä vaan kehon hallinnassa, kun kiipeilijän pääasiallisin tehtävä on päästä alustallaan eteenpäin.