Hervoton netti-ilmiö pinacolliding suututti leffayhtiöt – välitön kielto

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Taustamusiikilla on suurempi merkitys elokuvien ikimuistoisissa kohtauksissa, kuin ehkä voisimme helposti kuvitella. Kummisedän, Star Warsin ja vaikkapa Inceptionin kaltaisia elokuvia on vaikea kuvitella ilman niiden ikimuistoisia, vielä vuosienkin jälkeen omaa elämäänsä eläviä musiikkiraitoja.

Yhtenä osoituksena musiikin merkityksestä elokuvien tehovoimaan voi pitää Pina Colliding -blogia. Siellä esitellään kuuluisia ja dramaattisia kohtauksia tunnetuista elokuvista, mutta yhdellä muutoksella. Kaikkien taustalla soi nyt Rupert Holmes -nimisen laulajan vuonna 1979 levyttämä pophitti Escape, joka tunnetaan myös nimellä The Pina Colada Song.

Pina Colada -cocktailia nauttivista naisista kertova, hyväntuulinen ja kevyt popkappale muuttaa synkätkin kohtaukset puhtaaksi komediaksi. Pina Colada -käsittelyn saavat muun muassa kokonaisen sukupolven traumatisoinut Disneyn Leijonakuninkaan päähenkilön isän kuolinkohtaus ja Seitsemän-sarjamurhaajaelokuvan kuuluisa loppukohtaus. Elokuvayhtiöt ovat kuitenkin ryhtyneet koviin toimenpiteisiin netti-ilmiön poistamiseksi, sillä lukemattomia videoita on nyt poistettu esimerkiksi YouTubesta ja ilmiön verkkosivuilta.