Mitä kissasi elekieli todella tarkoittaa?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaikki ihmiset tietävät, että jos kissa heiluttaa kovasti häntäänsä nyrpeä ilme kasvoillaan, kiroilee se mielessään tiukkasanaisesti. Itsetietoiset lemmikkieläimet ovat yksilöllisiä tapauksia, mutta jokaisella kissalla on elekielessään muutamia yhteisiä piirteitä, joiden merkitys on nyt paljastettu.

YouTube
YouTube

Kissan häntä on silmien ja korvien lisäksi oiva tulkki kertomaan vallitsevista tunnetiloista. Häntä pystyssä kulkevat mirrit ovat yleensä ilahtuneita ja innokkaita. Rauhallisesti häntäänsä heiluttelevat kissat sen sijaan saattavat miettiä seuraavaa kolttostaan tai sitä, kuinka he saisivat omistajansa entistäkin tiukemmin pikkusormensa ympärille.

Jos kissa kellii vatsansa näyttäen, on se ystävällisellä ja turvallisella mielellä. Samalla se voi maata reporankana osoittaakseen, että hän on nyt löytänyt makoisan paikan itselleen, eikä kenenkään pidä langeta sitä häiritsemään. Huumorivideolla vakuutetaan, että korvansa taaksepäin kääntänyt katti ottaa vastaan viestejä itse paholaiselta ja muutenkin mirrit suunnittelevat aktiivisesti ihmisten murhaamista.