Jos kaikki maailman ihmiset koottaisiin kekoon – video saa pääsi pyörälle

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Maailmankaikkeuteen perehtyminen on ollut lukuisten tutkijoiden intohimo jo vuosisatojen ajan. Nyt YouTube-kanava Vsauce on paneutunut aiheeseen julkaisemalla videon, jolla pohditaan sitä, montko asiaa maailmankaikkeudessa oikein on.

YouTube
YouTube

Aluksi videolla tarkastellaan sitä, miten asiat määritellään. Tämän jälkeen ryhdytään pohtimaan, montako asiaa havaittavissa olevassa universumissa oikein on. Pään pyörälle laittava tiedevideo ei kuitenkaan pääty vielä tähän.

Ilmoille heitetään myös kysymys, montako mahdollista ajatusta universumissa on. Moni voisikin luulla, että tämän laskeminen on täysi mahdottomuus. Videolla pohditaankin, ovatko ajattelemattomat ajatukset jo olemassa samalla tavalla kuin asiat, joita ei vain vielä ole löydetty. Hämmentävää mutta valaisevaa Vsaucen videota on käyty tarkastelemassa jo yli kaksi miljoonaa kertaa.