Ravintola ei ole tuottanut jätettä kahteen vuoteen!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Roskien vieminen tuntuu olevan joillekin ihmisille ylitsepääsemättömän vaikeaa, vaikka periaatteessa kyse on maailman yksinkertaisimmasta asiasta. Kun pussi täyttyy, otetaan se astiasta ulos, pannaan sen suu solmuun, laitetaan astiaan tilalle uusi tyhjä pussi ja viedään täysi jäteastiaan.

YouTube
YouTube

Ekoystävälliset ihmiset pyrkivät parhaansa mukaan siihen, ettei roskia syntyisi. Tämä aiheuttaisi myös sen, ettei roskia tarvitse viedä yhtä usein kuin silloin, jos käyttää pelkästään kertakäyttöisiä astioita ja pakkauksia. Chicagossa on ehkäpä yksi maailman ekoystävällisimmistä ravintoloista, Sandwich Me In, jossa ei ole tuotettu yhtäkään kokonaista jätesäkillistä roskaa huimaan kahteen vuoteen.

Ravintolan omistaja Justin Vrany kierrättää kaiken, ja hänellä on ravintolassaan tehokas komposti ruokien jätteitä varten. Viisitoista vuotta ravintolabisneksen parissa toiminut Justin tietää, että tavallisesti yksi ravintola tuottaa roskia yli 123 kiloa päivässä. Sandwich Me Inissä on tuotettu kahden vuoden aikana jätettä yhtä paljon, mitä keskivertoravintola tekee yhdessä tunnissa.