Voiko tämä olla totta? Papukaija nauraa kuin nainen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mikäli arki ahdistaa ja kaipaa elämäänsä piristystä, kannattaa avata YouTube ja etsiä sieltä eläinvideoita. YouTuben miljoonat eläinvideot ovat useimmiten parhaita pikkumurheiden poistajia. Nyt arkistojen kätköistä on kaivettu esiin papukaijavideo, joka vetää suupielet väkisin hymyyn.

YouTube
YouTube

Papukaijat ovat vaativia ja runsasta hoitoa tarvitsevia lemmikkieläimiä, mutta hyvähermoiset omistajat voivat opettaa niitä esimerkiksi toistamaan lauseita ja laulamaan musiikkikappaleita. Papukaijojen tiedetään myös nauravan mielellään ihmisten ääniä matkien. Nyt Redditissä on julkaistu vuonna 2007 julkaistu video, jolla naurava papukaija kuulostaa tismalleen samalta kuin aikuinen nainen makeasti nauraessaan.

Roska-astian sisään menevä papukaija hekottaa sydämensä kyllyydestä ja saa jopa kuvaajan hörähtelemään mukana. Kerroimme taannoin tutkimuksesta, jonka mukaan papukaijat eivät pidä dancemusiikista ja konemusiikista. Nopeatempoisen musiikin sijaan lintujen suosikkeja ovat erityisesti folk- ja rockmusiikki, joiden tahdissa ne voivat tanssahdella. Usein linnut myös ääntelevät kappaleiden mukana, ja tarpeeksi monta kertaa kappaleen kuultuaan ne voivat matkia jopa laulujen sanoja.