Tätä näkyä et haluaisi itse kokea – valtava haiparvi veneen perässä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uutisoimme taannoin videosta, jossa miekkavalaiden parvi lähti seuraamaan moottoriveneellä matkustanutta seuruetta. Pian sen jälkeen saimme ihastella delfiiniparven keskellä uiskennellutta wakeboardaajaa. Nyt vuoronsa saa astetta varaallisempi kalaparvi, joka seuraa venettä kirjaimellisesti kuin hai laivaa.

YouTube
YouTube

Veden alla kuvatulle videolle on ikuistettu pelottavan näky kaikkien verkkokalvoille toistettavaksi. Veden alla suorastaan kuhisee, sillä veneen perässä ui arviolta satoja haikaloja. Monille riittää yleensä jo yhden hain näkeminen aiheuttamaan kylmiä väreitä, saati kokonaisen jättiparven. Moni varmasti pohtii, kuinka kylmähermoisen kuvaajan täytyy olla, että hän on pystynyt ikuistamaan näyn rohkeasti kameralleen.

Kerroimme hiljattain yli kolmen metrin pituisen hain hyökkäyksestä, kun vasarahai oli tarttunut kalastajan onkeen. Hai ei niin vain suostunutkaan antamaan periksi miehelle, ja lähti vetämään venettä perässään. Uppiniskainen merenelävä veti kalastajaa ja kajakkia perässään kaiken kaikkiaan kahden tunnin ajan.