Kaksivuotias taapero lauloi bluesia tunteella – asenne kunnossa!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni äiti ja isä pyyhkii seuraavien viikkojen aikana kyyneliä silmäkulmistaan, kun heidän pienokaisensa nousevat päiväkotien ja koulujen esiintymislavoille laulamaan kevätjuhlan kauneimpia lauluja. Musisoivat lapset lämmittävät kaikkien sydäntä, etenkin jos he hallitsevat poikkeuksellisen taidokkaan tyylin esiintymisessään.

YouTube
YouTube

Uskoisitteko, että kaksivuotias ipana osaa laulaa bluesia ja soittaa huuliharppua kitaran tahdissa, vaikka hän ei vielä hallitse edes puhumista täydellisesti? Kannattaisi uskoa, sillä verkkoon on julkaistu video taaperosta, jota voisi pitää ikäistensä blues-virtuoosina. Ilmeisesti isän soittaman kitaran tahdissa musisoiva lapsi on joko kuunnellut niin paljon bluesia, että hallitsee sävelkulun ja tyylin, tai vaihtoehtoisesti hän on suloinen luonnonlahjakkuus.

Jazzin syntyyn oleellisesti vaikuttanut blues on alkujaan afroamerikkalaisten luoma musiikkilaji reilun sadan vuoden takaa. Kolmella soinnulla perinteisesti soitettavaa sävelkulkua on usein mehustettu tarinanomaisilla sanoituksilla, joissa käsitellään elämän perusasioita, huolia ja saavutuksia ruohonjuuritasolla. Videon lapsi elää vielä elämänsä huolettominta aikaa, mutta hallitsee silti tyylin tärkeimmän elementin, eli tunteen.