Laivan uppoaminen kuvattiin matkustajan näkökulmasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Neitsytmatkallaan jäävuoreen Pohjois-Atlantilla törmännyt RMS Titanic lienee maailman kuuluisin veden syvyyksiin uponnut matkustajalaiva. Laivan mukana syvyyksiin vajosi 1.500 ihmistä. Vaikka uponneista matkustaja-aluksista on sittemmin tehty useita elokuvia, on vain harva jäänyt kertomaan aidoista näyistä jälkipolville.

YouTube
YouTube

Nyt julkisuuteen on noussut viime syksynä kuvattu taltiointi, jolla näytetään laivan uppoaminen alukseen kiinnitettyjen kameroiden avulla. Danny-nimellä tutummin tunnetun Pocahontas-aluksen uppoaminen alkaa hyvin hitaasti. Lopulta vesi ottaa vallan, ja kameroille toistuu suuri määrä ilmakuplia pohjaan vajoamisen aikana.

Lopputuloksena on lohduton näky meren pohjassa lepäävästä aluksesta ja ahdistava tunne siitä, miltä uponneisiin laivoihin jääneistä on kaiketi tuntunut. Laiva upotettiin Floridan edustalla Lake Worthin rannalla liki 23 metrin syvyyteen. Video on kuvattu reilu vuosi sitten ja laivan hylky toiminee tätä nykyä sukellusharrastajien paikkana.