Uskomattoman huono tuuri – salama iski kaikkiin perheenjäseniin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Voimakas ukkonen syntyy ukkospilvien sisällä olevien lumirakeiden ja jääneulasten tuottamasta hankaussähköstä, joka sitten purkautuu salamoina. Toisinaan ukkosen tuloa ei kuule etukäteen, vaan se ilmestyy taivaalle ikään kuin tyhjästä. Näin kävi myös äskettäin Saksassa, jossa kokonainen perhe joutui salaman uhriksi.

Onneksi kaikki perheenjäsenet selvisivät iskusta pienillä vammoilla. Silti jokainen heistä muistaa varmasti ikuisesti päivän, joka alkoi leppoisasti pihalla leikkien ja puita pilkkoen. Bild-lehti kertoo 32-vuotiaan Ricardan hakanneen halkoja pihallaan samalla, kun hänen veljensä vaimoineen sekä vanhempansa pelasivat ulkopelejä hieman kauempana kolmen lapsen kanssa. He huomasivat kuitenkin pian, että ulkona alkoi sataa.

Kun perhe aloitti pihavälineiden keräilemisen aikomuksenaan siirtyä sisätiloihin, kuulivat he valtavan rysähdyksen. Yhtäkkiä taivaalta lyönyt salama iski yhteen perheenjäsenistä edeten maan kautta muihin ihmisiin. Äkkiukkonen aiheutti valtaisan kaaoksen ja paikalle hälytettiin ambulanssi. Kaikki selvisivät rysähdyksestä hengissä, vaikkakin osa kärsi suurista pääkivuista jälkikäteen.