Pannukakkuautomaatti tekee ällistyttävän näköisiä herkkuja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uutisoimme taannoin miehestä, joka on kehitellyt pannulla paistetuille letuille hauskoja kuvioita, kuten dinosauruksia ja sarjakuvahahmoja. Nyt netissä on esitelty PancakeBot-niminen laite, jonka avulla voi paistaa vaikka Eiffel-tornin muotoisia räiskäleitä.

YouTube
YouTube

PancakeBot on laite, jonka avulla voi loihtia erilaisia pannukakkuja. Perinteisesti räiskäleet, letut ja amerikkalaiset pannukakut on paistettu yksinkertaisesti pannulla pyöreäksi, mutta pannukakkumasiinan avulla voi paistaa vaikkapa hevosen muotoisia lettuja. Laitteelle ohjelmoidaan ensin haluama kuvio, jonka jälkeen se loihtii paistettavan herkun taikinasta kuumalle levylle.

PancakeBot rakennettiin ensimmäisen kerran LEGO-rakennuspalikoista, mutta kehittelyn tuloksena herkkumasiina on kehittynyt muistuttamaan enemmän 3D-printteriä. Esimerkkivdeolla näytetään Eiffel-tornin muotoisia pannukakkuja. Kuvioideat ovat kuitenkin rajattomat, ja laite voisi olla onnen omiaan esimerkiksi lastenravintoloiden käyttöön.