Rekkakuskin kardinaalivirhe videolle – silta olikin liian matala

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Raskaiden ajoneuvojen kuljettajat osaavat yleensä valita reittinsä siten, ettei matkan varrelle tule ikäviä yllätyksiä esimerkiksi rekan kokoon tai ketteryyteen liittyen. Tien päältä kulkeviin siltoihin on yleensä merkitty myös sen korkeus, jotta isojen menopelien kuljettajat osaisivat laskea, mahtuuko heidän ajoneuvonsa menemään alta.

YouTube
YouTube

Nyt erästä yhdysvaltalaista rekkaa kuljettanut mies huomannut, että hänen ajamansa raskaan sarjan kulkuneuvo oli aivan liian korkea alitettavaan siltaan nähden. Rekan takana ajanut mies selkeästi aavisti, mitä tuleman piti, sillä hän kuvasi ajoneuvon siltojen hipomista jo tovin ennen varsinaista onnettomuutta. Rekka menetti törmäyksessä koko lastinsa.

Kerroimme taannoin Pohjois-Carolinassa sijaitsevasta sillasta, joka ei joutunut vain kerran rekan raatelemaksi. Jostain syystä rekka toisensa perään ajoi samaan siltaan. Silta säilyi ehjänä, mutta ajoneuvot vaurioituivat pahoin. Myös Suomessa on toisinaan nähty siltoihin törmänneitä rekkoja.