Maailmanlopun näkymä kuvattiin – pyörremyrskyn supersolu syntyi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa on saatu viime päivinä nauttia ilmaa viilentävistä ukkosista, jotka ovat toisinaan äityneet jopa myrskyn asteelle. Salamoinnin ohella on saattanut sataa jopa rakeita. Myös muualla maailmalla on koettu viime päivinä poikkeavia sääilmiöitä, joista yksi kuvattiin Yhdysvaltojen Wyomingissa sijaitsevassa Newcastlessa.

YouTube
YouTube

Verkkoon on julkaistu timelapse-tekniikalla toteutettu video sekä valokuvia eilen Kalliovuorten alueella sijaitsevassa osavaltiossa syntyneestä pyörremyrskyn supersolusta. Supersolu on ukkospilvi, joka pyörii keskiosaltaan. Näkymä oli kuin suoraan apokalyptiselta taivaalta, ja video todistaa ainakin sen, että luontoäidille ei kannata kettuila.

Suomessakin voi nähdä näyttäviä supersoluja, mutta vain alle kymmenen kertaa vuodessa. Supersoluun liittyy yleensä vaaraa-aiheuttavia ilmiöitä, kuten syöksyvirtauksia ja rankkasateita. Myrskybongarit saavat supersoluhavainnoistaan sulan hattuun, sillä niitä pidetään etenkin Suomessa jokseenkin harvinaisina. Myös Yhdysvalloissa ilmiö on luokiteltu vaaralliseksi siihen liittyvine vaaratekijöineen.