Kuin elokuvista: Entistä nopeampi rakettireppu esiteltiin – jopa 120 km/h

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moni videopelien ja elokuvien parissa aikaa viettänyt on varmasti haaveillut joskus oman rakettirepun omistamisesta. Heille on nyt tarjolla mielenkiintoisia uutisia, sillä selkään asennettavat suihkumoottorit saattavat olla vielä tulevaisuudessa arkipäivää.

YouTube
YouTube

Yhdysvaltalainen Jet PI -yhtiö on kehitellyt H202-Z Jet Pack -rakettirepun, jonka toimivuutta esitellään tuoreella Youtube-videolla. Laite käyttää polttoaineenaa vetyperoksin ja typen yhdistelmää. Ainakin esittelyvideon perusteella keksintö näyttää toimivan paremmin kuin aikaisemmat yritykset rakentaa rakettireppua. Ihmisen ilmaan nousemisen ja liikkumisen mahdollistavia rakettireppuja on ollut jo pitkään, mutta tuorein kehitystulos antaa pilotille ennätysmäisen vauhdin.

Kovin pitkiä reissuja H202-Z-rakettirepulla ei tosin vielä tehdä, sillä Daily Mail -lehden mukaan laitteen lentoaika on vain 33 sekuntia. Lisäksi 120 kilometrin tuntinopeudella lentävän kojeen käyttö vaatii runsasta harjoitusta, joten aivan kuka tahansa ei voi toistaiseksi ryhtyä oman elämänsä Iron Maniksi vain heittämällä erikoisvalmistellun repun selkäänsä.