Kuljettaja ja matkustaja kuvasivat itseään kännykällä – sitten räjähti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa on kampanjoitu jo pitkään turvallisemman liikennekulttuurin puolesta, jotta ihmiset eivät räpläisi puhelimiaan samalla kun ajavat autoa. Suomessakin on uutisoitu älypuhelimien aiheuttamista keskittymisen herpaantumisista, jolloin kuljettaja on kiinnittänyt enemmän huomiota puhelimen näyttöön kuin liikenteeseen.

YouTube
YouTube

Nyt verkossa nähdään video, jolla on autolla kruisalevia naisia. Kaksi neitokaista laulaa ilmeisesti lempikappalettaan samalla, kun toinen istuu apukuljettajan paikalla ja toinen ratin takana. Surullinen esimerkki näyttää, että edes punainen huulipuna ja kauniisti laulettu kappale eivät pelasta naisia kolaroimiselta.

Kuljettaja keskittyy enemmän videolle esiintymiseen kuin autolla ajamiseen. Tytöt laulavat iranilaisen poppari Saeed Shayestehin esittämää Ghorboni-kappaletta. Turvatyyny pelasti naisten hengen ja he ilmoittivat myöhemmin olevansa kunnossa sairaalassa otettujen selfieiden avulla, Opposing Views uutisoi.

Kerroimme taannoin, että Instagramissa nousi muotiin hashtag, jossa pääosaan nousi #driving ja sen eri variaatiot, kuten #drivinghome, #drivingtowork ja kaikista älyttömin #drivingselfie. Viimeksi mainittu tarkoittaa autoa ajaessa kännykällä otettua omakuvaa. Nämä kaikki tulisi kieltää lailla.