Michael Jackson teki paluun esiintymislavoille – hologrammikeikka toi kyyneleet silmiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viihdemaailmassa kohistiin muutama vuosi sitten, kun vuonna 1996 kuollut hiphop-tähti Tupac Shakur nousi lavalle Kaliforniassa järjestetyillä Coachella-festivaaleilla hologrammina. Sittemmin muutkin taiteilijat ovat hyödyntäneet tekniikkaa esityksissään. Nyt Billboard Music Awardsin lavalle on noussut popin kuningas.

YouTube
YouTube

Moni eturivin artisti ja televisiokatsoja hieraisi sunnuntai-iltana silmiään vuoden 2014 Billboard Music Awards -gaalaa katsoessaan. Illan ikimuistoisimmasta esityksestä vastasi Michael Jackson, joka esiintyi seremoniassa hologrammina. Pelottavan aidon oloinen tähti näytti saapuneen lavalle ikään kuin haudan takaa julistamaan popin ilosanomaa musiikkimaailmalle. Jackie Jackson kertoi itkeneensä nähdessään kuolleen veljensä niin aidonnäköisenä lavalla.

Michael Jacksonin nimissä on tähden kuoleman jälkeen julkaistu jo kaksi postuumia albumia. Tuorein näistä, Xscape, julkaistiin tässä kuussa. Postuumin levyn julkaisu on jälleen aiheuttanut keskustelua fanien keskuudessa siitä, onko artistin aiemmin julkaisemattoman materiaalin julkaiseminen tämän kuoleman jälkeen sopivaa. Myös hologrammiesitys joutui ennen toteutumistaan suurennuslasin alle.

Kerroimme taannoin, kun kaksi edesmennyttä hiphop-legendaa tekivät paluun esiintymislavoille hologrammiteknologian mahdollistamana. Vuosittaisen Rock the Bells -festivaalissa nähtiin vuonna 1995 kuollut gangsta rap -tähti Eazy-E ja 2004 menehtynyt Wu Tang Clan -räppäri Ol’ Diry Bastard. Hologrammit luodaan lasertekniikan avulla ja sen on kehittänyt unkarilainen fyysikko Dennis Gabor.