Robert Pattinson: ”Kaikki teinitähdet terapiaan”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hiljaiseloa Kristen Stewartista eroamisen jälkeen pitänyt näyttelijäkomistus Robert Pattinson herätti viime vuonna kohua haukkumalla Twilight-elokuvasarjan faneja. Hän oli erityisen hämmästynyt siitä, että teinielokuviksi leimatun sarjan fanijoukoissa seisoi myös varttuneempaa väkeä.

Miehen mukaan Twilightin ympärille kasvanut rinnakkaistodellisuus ja fanikulttuuri on omituinen. Nyt 28-vuotias tähti on osoittanut olevan huolissaan median riepoteltaviksi joutuneiden teinitähtien puolesta. Miehen mukaan kaikki tai ainakin suurin osa nuorista kuuluisuuksista tarvitsisi jonkinlaista terapiaa julkisuudesta selviytyäkseen. Vaikka hän itsekin niitti kuuluisuutta nuorena, oli hän saavuttanut jo täysi-ikäisyyden ennen varsinaista läpimurtoa.

– Näitä nuoria katsellessa ymmärtää, että joko heidän on mentävä terapiaan tai heistä tulee sarjamurhaajia. Tai sitten he tappavat itsensä. Tarkoitan, että kuuluisuuden vaikutuksen voi huomata hyvin aikaisessa vaiheessa ja se on pelottavaa, hän jutteli Vanity Fairille.

Robert Pattinson on tavannut esimerkiksi teinipoppari Justin Bieberin muutaman kerran. Hän kuvailee parikymppisen tähden ”olevan ok”. Brittiläinen näyttelijälahjakkuus pitää itseään onnekkaana, että pystyi viettämään teinivuotensa poissa valokeiloista. Hän uskoo pysyneensä siksi järjissään. Robert Pattinson teki ensimmäisen elokuvaroolinsa esittämällä velhopoika Cedric Diggorya elokuvassa Harry Potter ja liekehtivä pikari vuonna 2005.