Varo tätä sähköpostia! Nyt varastetaan luottokorttitietoja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jokaisen suomalaisen tulisi tietää, että yritykset eivät koskaan kysele pankkitunnuksia tai luottokorttitunnuksia sähköpostitse. Huijarit kuitenkin tietävät, että todella moni lankeaa uskottavan näköiseen sähköpostiin ja menettää samalla suuriakin summia rahaa.

Stara
Stara

Parhaillaan suomalaisten sähköposteissa leviää melko uskottavan näköinen sähköposti, jossa ”Sonera” ilmoittaa saaneensa asiakkaalta suorituksen laskusta kahteen kertaan. Todellisuudessa kyse on rikollisten huijausviestistä, eikä Soneralla ole mitään tekemistä viestin kanssa.

Viestin mukaan ylimääräisen maksun palauttamiseksi vastaanottajan tulee klikata linkkiä, joka vie korttimaksulomakkeeseen. Lomakkeella kysytään luottokorttitiedot varmennenumeroineen, ja ne syöttämällä tiedot päätyvät suoraan rikollisten käsiin. Sähköpostissa olevaa linkkiä ei tule klikata, eikä lomakkeelle syöttää mitään tietoja.

Stara
Stara