Kuussa nopeampi nettiyhteys kuin kodissasi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suurin osa suomalaisista yksityisasunnoista on kaapelimodeemien tai kuparisten puhelinlinjojen kautta toimitettavien nettiyhteyksien päässä. Toisin sanoen yhteysnopeus jää selvästi alle 20 megan nopeuden. Suomi on jäänyt nettinopeuksien kehityksessä auttamattomasti jälkeen muista kehittyneistä maista.

Nyt voidaan sanoa, että jopa Kuussa on nopeampi nettiyhteys kuin valtaosassa suomalaisia koteja. NASA on nimittäin virittänyt yhdessä MIT-oppilaitoksen kanssa Kuun pinnalle yltävän nettiyhteyden, jonka avulla Kuun pinnalta voidaan lähettää jatkossa esimerkiksi suoraa videokuvaa.

Wired UK raportoi, että Kuun pinnalla on laserin avulla satelliiteista ja maapallolta käsin toteutettu yhteys, jonka nopeus on Maasta Kuuhun jopa 19,44 megaa ja Kuusta Maahan jopa 622 megaa. Wired UK kertoi, että Kuun nettinopeus on suurempi kuin keskimäärin Irlannissa, ja Suomi lukeutuu samaan sarjaan. Oman tämänhetkisen todellisen nettinopeutesi voit mitata tästä.