6 niksiä, jotka sinun pitää tietää: ”Taltuttaa pahanhajuisen hengityksen”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Moneen ongelmaan on vuosien varrella kehitelty erilaisia niksejä, joiden avulla vaivaa voi hoitaa omin avuin kotoa löytyvillä tavanomaisilla ainesosilla. Nyt Oddee-sivusto on koonnut listan kätevimmistä kotikonsteista.

Listalta löytyy esimerkiksi vinkki, jonka mukaan hikasta on mahdollista päästä eroon sokerin avulla. Hikan iskiessä kokeile niellä teelusikallinen tavallista taloussokeria. Meripahoinvoinnista kärsivän kannattaa kokeilla oliivien syömistä tai sitruunanpalan imemistä pahoinvointioireiden alettua. Oliiveista ja sitruunoista löytyvä tanniini voi helpottaa pahoinvointia.

Myös pahanhajuisten jalkojen hoitoon on olemassa kätevä kotikonsti. Jos jaloista erittyvä tuoksu häiritsee, kannattaa ne pyyhkiä vodkassa kastetulla pyyhkeellä. Vodkan sisältämä alkoholi kuivaa jalat tuhoten samalla hajua tuottavia bakteereja ja sieniä.

Jogurttia syömällä voi taltuttaa pahanhajuisen hengityksen. Sokerittoman jogurtin sisältämät bakteerit voivat tutkimusten mukaan vähentää suun pahanhajuista tuoksua erittävien bakteerien määrää. Ihottumasta kärsivien kannattaa taas kokeilla extra virgin -oliiviöljyn hieromista iholleen. Oliiviöljystä löytyvä E-vitamiini on tehokas kosteuttaja.