Maailman kallein pizza on melkoinen herkkupala

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pizza lukeutuu maailman rakastetuimpiin ruokalajehihin, eikä suotta. Yksinkertaiseen ideaan perustuvaa ruokalajia on helppo muokata omien mieltymystensä mukaiseksi. Pizzaa tarjoillaan niin pikaruokaloissa kuin laadukkaammissa ravintoloissakin.

Tiettävästi maailman kallein ruokalistalla oleva pizza löytyy Kanadan Vancouverissa sijaitsevasta Steveston Pizza -nimisestä ravintolasta. Pizza sisältää hummeria, alaskalaista turskaa, savustettua lohta, tiikeriravunpyrstöä ja arvokasta venäläistä Ossetra-kaviaaria. Hintaa ruoalla on 450 dollaria, eli lähes 330 euroa.

– Tämä ei ole tyypillinen perjantai-illan pizzasi, Steveston Pizzan omistaja Hader Hatmi kuvaili CTV Vacouver -kanavalle.

Aikaisemmin maailman kalleimman pizzan kunnianimeä piteli julkkiskokki Gordon Ramsayn muun muassa valkoisia tryffeleitä sisältänyt pizza. Kyseisellä lätyllä hintaa oli vaivaiset 178 dollaria, eli noin 130 euroa.