Tyttö pettyi vauvauutisesta – joutui sisarusparven keskimmäiseksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

On väitetty, että keskimmäisen lapsen rooli on aina hankalin, sillä hänen ylleen on langetettu ikuinen väliin putoajan rooli. Onneksi väittämä ei pidä aina paikkaansa, mutta silti keskimmäisenä syntyneet sisarukset saattavat jäädä helposti nuorempien ja vanhempien lasten varjoon.

Populaaripsykologian mukaan keskimmäiset lapset ovat sisaruksiaan kapinallisempia ja impulsiivisempia. Tämä on tietenkin vai olettamus, joka saattaa iskostua turhan usein väitettynä totuutena joidenkin lasten päähän. Yleensä lapset ottavat uudet sisarukset ilolla vastaan huolimatta siitä, monesko sisarus heistä itsestään tulee.

Nyt netissä leviää aiheeseen sopiva ja vauvauutista varten otettu kuva kahdesta pikkutytöstä, jotka ovat aiemmin olleet perheen vanhempi ja nuorempi. Nuorempi joutuu kuitenkin uuden perheenjäsenen myötä ottamaan keskimmäisen lapsen roolin, eikä hän näytä lainkaan tyytyväiseltä asiaan. Isosisko puolestaan nauraa tilanteelle. Vaikka kuva saattaa olla teeskennelty, antaa moni sympatiansa keskimmäiselle tytölle. Onneksi hänestä tulee pikkuiselle varmasti yhtä tärkeä isosisko kuin vanhemmastakin tytöstä.