Uskoisitko näitä hedelmiksi? Mies tekee herkuista ällistyttävää taidetta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin malesialaisesta naisesta, joka loihti lapsilleen ja netinkäyttäjien iloksi upeita ruoka-annoksia, joista jokainen oli kuin pieni taideteos. Hänen tekemät ruoka-annokset muistuttivat muun muassa tuttuja sarjakuvasankareita. Sittemmin brittiläinen ruokataiteilija rakensi ruoasta kokonaisen Lontoon kaupunkinäkymän.

Tällä kertaa valokeilaan nousee ruokataiteilija Clive Cooper, joka loihtii uskomattomia taideteoksia vesimeloneista ja kurpitsoista. Miehen kaivertamat taideteokset kelpaavat varmasti niin isojen kuin pienten syömäreiden suihin. Hän on veistänyt vesimeloneista ja kurpitsoista niin näyttäviä teoksia, että osaa ei edes raaskisi maistaa.

Suomessa samankaltaista ruoka-arkkitehtuuria pääsee harrastamaan lähinnä piparkakkutaloja rakentaessa. Hedelmistä ja vihanneksista saa usein lasten mielestä houkuttelevampia jos ne asettelee lautaselle esimerkiksi hymynaaman muotoon. Harva kotikokki kuitenkaan osaa tehdä yhtä taidokasta jälkeä kuin asiaan erikoistuneet ruokataiteilijat.