Lady Gaga on oman roolinsa vanki – kuuluisuudesta tullut jo ongelma

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaikki tietävät sen surullisen tarinan, kun naapurintyttö muuttuu syystä toisesta lyhyessä ajassa uudenlaiseksi versioksi itsestään. Surullista tarinoissa on yleensä se, että nämä neitokaiset muuttavat tietoisesti ulkonäköään ja persoonallisuuttaan jopa niin paljon, että homma menee överiksi.

Klassinen esimerkki on kiltistä koulutytöstä kuoriutuva huomionhakuinen hempukka. Kuvioihin saattavat tulla vahvojen meikkien ja hiustenpidennysten lisäksi liian lyhyet minihameet, jättimäiset korot, erilainen puhetyyli ja räpättävät irtoripset.

Joskus kuuluisuus voi toimia tällaisena ulkonäkömuokkaajana. Lady Gaga on siitä erilainen tapaus, että hän ei varmaan olekaan koskaan ollut se kiltti naapurintyttö. Silti valokeilat ovat muuttaneet häntä radikaalisti.

Lady Gagan entinen ystävä Perez Hilton on nyt avannut sanaisen arkkunsa koskien maailman kuuluisinta poptähteä. Sanansa lausunut bloggaaja väittää Gagan muuttuneen erityisesti kesällä 2011 Australian turneellaan. Mies kertoo Gagan olleen yllättävän toimintakykyinen myös kovassa humalassa ollessaan, ja hänellä oli jo tuolloin ongelmia päihteiden kanssa.

Gaga oli kuitenkin käyttäytynyt erään hänen tekemän haastattelun aikana kuin mielipuolinen ja seonnut Judas-biisiään ja silloista poikaystäväänsä koskevista kysymyksistä. Syy ei kuitenkaan Perez Hiltonin mukaan ollut se, että nainen oli pakotettu haastatteluun selvinpäin vaan se, että kuuluisuus oli ehtinyt turmelemaan naisen käsityskyvyn normaaleista asioista.

– Hän suuttui tavallisesta kysymyksestä niin paljon, että lähti pois kuin myrskyn merkki ja lopetti haastattelun siihen paikkaan, julkkisbloggari paljastaa ja kertoo heidän teiden eronneen tällöin lopullisesti aiemmasta ystävyydestä huolimatta.

– Uskon, että Lady Gagasta on tullut oman roolinsa vanki. Sen sijaan, että hänestä olisi tullu pelkästään artisti, muuttui hän friikiksi. Hän on kuin sarjakuvahahmo, jonka on vaikea samaistua tavallisiin ihmisiin, hän kertoi Mornings-keskusteluohjelmassa.