Mistä on kiltit tytöt tehty? 16 äitien ohjetta elämää varten

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tyttölapset joutuvat olemaan yleensä niitä, joilta odotetaan siveellisempää ja hyvätapaisempaa käyttäytymistä. Osa äideistä haluaa kasvatttaa kullannupuistaan tulevaisuuden voimanaisia, jotka eivät valita pienistä, näyttävät hyvältä ja vaalivat kunniallisia arvoja. Vaikka rajat sukupuolten välillä ovat murentuneet, ovat tytöt edelleen tyttöjä.

Kunnollisen tytön käyttäytymisessä on muutama sääntö, joita ei rimpsuhelmainen ja rusettipäinen neitokainen saisi rikkoa. Ensinnäkin kynsien pureskeleminen on erittäin ällöttävä ja jopa terveydelle vaarallinen tapa. Siistit kynnet kielivät puhtaasta elämäntyylistä vanhanaikaisten uskomusten mukaan.

Äidit saattavat myös toitottaa tyttölapsilleen pienestä pitäen perheen ja suvun merkitystä. Kannattaa pitää hyvät välit mummoihin ja serkkuihin, sillä samaa verta olevat ihmiset osaavat usein auttaa paremmin hädässä kuin ventovieraat. Yleensä vanhemmista myös äidit ovat niitä, jotka antavat oivia neuvoja ihmissuhdedraamoihin ja opettavat tyttöään tulemaan toimeen erilaisten ongelmien kanssa.

Terveyttä tulee vaalia ja jokaisen äiti on varmasti muistuttanut ennen rannalle lähtöä aurinkorasvan käytöstä. Sitä varten äidit ovat – he muistuttavat pitää hyvinvoinnista huolta. Äidit ja etenkin isoäidit muistuttavat jälkikasvuaan myös monipuolisen ruoan syömisestä. Vaikka vartalosta tuleekin pitää huolta, voivat äidit tuputtaa vielä aikuisille lapsilleen ruisleipää ja kasviksia. Terveelliseen elämään kuuluu myös tarvittava unen määrä, ja äidit jos ketkä tietävät nukkumisen merkityksen.

Äitejä kannattaa uskoa myös silloin, kun he kannustavat tytärtään tarttumaan rohkeasti elämään. Myös vanhemmat ovat olleet joskus nuoria, ja he tietävät, että nuorelle naiselle on tärkeää välillä päästää höyryjä pihalle ja vaipua sohvan nurkkaan jäätelöämpärin kanssa nyyhkyttämään. Äidit osaavat kuitenkin parhaassa tapauksessa pönkittää tyttönsä itsetunnon niin vahvaksi, ettei nuoren naisen tarvitse vertailla itseään muihin ja esittää muuta kuin aidosti on, artikkelin laatinut Elite Daily vinkkaa.

Äidit ovat niitä, jotka hoputtavat lapsiaan koulun penkille opiskelemaan tai tarttumaan elämässään asioihin, joista on hyötyä pitkällä tähtäimellä. Yhteiskunta saattaa luoda nykyajan naisille paineita oikeanlaisesta ulkonäöstä, työpaikasta ja asunnosta. Äidit ovat myös niitä, jotka auttavat näiden unelmien toteutumisessa, vaikka se saattaakin joskus tuntua asioihin puuttumiselta.

Vanhemmilta naisilta saattaa myös saada hyödyllisiä vinkkejä kauneuteen liittyen, koska he puhuvat kokemuksen syvällä rintaäänellä. Naiset tietävät parhaat ryppyoiteet ja vinkit. Mikäli äiti hehkuu ja on hyvännäköinen nainen, tulee tytöstäkin usein sellainen – jos hän ottaa näistä opeista onkeensa.