Parturi vei hiusten leikkaamisen uudelle tasolle – kuin taideteoksia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Entisaikaan kaikki ammatitaitoiset parturit olivat miehiä ja kampaajat puolestaan naisia. Nyt sukupuoliroolien jako on muuttunut, ja suurin osa ammatinharjoittajista kulkee nimellä parturi-kampaaja. Kuontalon kaunistamista on kuitenkin harjoitettu antiikin Egyptistä saakka, jolloin hiustenleikkaajien ja partojen siistijien ammatti oli erittäin korkealle arvostettu.

Nykyisin vain taivas ja mielikuvitus on rajana sille, minkä väriset hiukset asiakas haluaa ja millaisella leikkauksella. Vaikka muodissa ovat kaikki My Little Pony -leluisssa vuosien saatossa nähdyt sävyt, on osa parturi-kampaajista vienyt hiustenleikkuun uudelle innovatiivisemmalle tasolle. Yksi heistä on Rob the Original -nimellä Instagramia päivittävä hiustaiteilija.

Mies loihtii uskomattomia kuvia asiakkaidensa päänahkoihin. Hän on leikannut ja värjännyt hiuksiin muun muassa tunnettujen henkilöiden muotokuvia aina urheilijoista räpartisteihin. Myös Brasilian jalkapallokilpailut ovat olleet viime aikojen suosituin aihe. Parturi leikkaa hiuksia Yhdysvaltojen San Antoniossa, Teksasissa.