Tutkijat: Pierun haistelulla merkittäviä terveysvaikutuksia!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jokainen ihminen päästää päivittäin melkoisen määrän kehossa syntyviä suolikaasuja, vaikka valtaosa ihmisistä pyrkii parhaansa mukaan piilottamaan niiden päästelyn. Pahalla hajulla on kuitenkin usein pyrkimys paljastaa kaasuttelu myös muille ihmisille.

Tulevaisuudessa piereskelystä voi tulla nykyistä hyväksyttävämpää, mikäli alustavat tutkimustulokset saadaan vahvistettua ihmisillä suoritettavalla jatkotutkimuksilla. Exeterin yliopiston tutkijat ovat nimittäin saaneet selville, että suolikaasuissa olevalla rikkivedyllä voi olla erittäin positiivisia ja monipuolisia terveysvaikutuksia, Daily Mail uutisoi.

Mielin määrin pieruja ei kannata ainakaan vielä tässä vaiheessa lähteä haistelemaan, sillä rikkivety on suurina määrinä nautittuna vaarallista. Pienet määrät voivat kuitenkin estää monilta sairauksilta, syövältä, sydänkohtaukselta ja dementialta sekä suojata soluja. Rikkivetyä muodostuu ihmisen kehossa, kun bakteerit hajottavat ruokaa.