Punainen jättipallo kiertää maailmaa – katso mykistävät kuvat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Taiteen nimissä toteutetaan ikimuistoisia projekteja, jotka parhaimmillaan saavuttavat koko maailman huomion. Moni muistaa esimerkiksi jättikokoisen maailmaa kiertäneen kumiankan. Nyt keltainen kylpylelu on saanut haastajakseen megaluokan pallon, joka on väritykseltään huomiota herättävän punainen.

Brooklynilaisen taiteilija Kurt Perschken luoma punainen pallo on 4,5 metriä korkea ja painaa 113,5 kiloa. Taidehanke kulkee nimellä RedBall Project, ja sen tarkoituksena on herättää ihmisten mielenkiintoa maailman ympäri matkatessaan. Punainen jättipallo on jo näkynyt muutamissa kaupungeissa Yhdysvalloissa ja äskettäin myös Euroopassa Ranskassa. Parhaillaan mielikuvitusta kiihdyttävä taideteos seikkailee Irlannissa Galway International Arts Festival -tapahtumassa.

– Pystyn pallon avulla tuomaan ihmisten jokapäiväiseen elämään jotain uutta. Vaikka pallo on pelkästään pyöreä ja punainen esine, piilee sen salaisuus siinä, miten eri ihmiset siihen suhtautuvat yllättävissä paikoissa. Jokainen palloa esittelevä kaupunki antaa teokselle omanlaisensa tarinan kulttuurinsa mukaan, Perschke kirjoittaa nettisivuillaan.