Huikea näky! Pilvenpiirtäjiin iski samanaikaisesti kolme salamaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ukkonen ja salamointi on aina kiehtonut ihmisiä sen pelottavasta äänimaailmasta ja valojen välkkeestä huolimatta. Ukkosta on pidetty muinaisaikoina jumalhahmojen ilmentymänä. Päällä riehuva ukkonen saattaa olla jopa vaarallinen.

Videokuvaaja Craig Shimala on ikuistanut kameralleen time-lapse -tekniikalla kuvaten huikean ukkosen järjestämän näytelmän Chicagon yläpuolella. Mies onnistui taltioimaan kuville monta salamaa. Parhain videon kohta lienee kuitenkin se, missä kolme Chicagon korkeinta rakennusta saa samanaikaisesti tuntea salaman ukkosenjohdattimissaan.

Salamat iskevät Willis Toweriin, Trump Toweriin ja John Hancock Buildingiin. Salamat iskevät hyvin harvoin ihmisiin, ja useimmiten jyrisevä sää aiheuttaa vikatiloja tele- ja sähköverkkoihin kytkettyihin laitteisiin. Suomessa eletään parhaillaan vuoden aktiivisinta ukkoskautta.