Nauti elämän pienistä iloista – tunnistatko nämä?

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Lottovoitto, uusi asunto ja maailmanympärysmatka saattavat olla ihmisten ikuisia unelmia, joiden perään haaveillaan. Järkevämpää olisi kuitenkin luoda toiveita myös realistisimpiin ja pienempiin asioihin, jotka onnistuessaan voivat tuottaa erityisen hyvää mieltä ja iloa. Aito onni syntyy usein arjen pienistä jutuista.

Mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi? Myönteisesti elämästään ajattelevat ihmiset löytävät onnen jyviä joka paikasta. Positiivisen asenteen on tutkittu vaikuttavan ihmisen terveyteen myönteisesti, sillä iloisesti asioihin suhtautuva osaa nauttia elämästään useammalla eri aspektilla. Näitä ovat muun muassa se, että aurinko paistaa ja sää hellii.

Myös taskunpohjalta löytyvä vitosen seteli antaa aihetta hymyyn, etenkin jos sen käyttää itsensä tai kumppanin hemmottelemiseen. Elämän mukaviin juttuihin kuuluvat myös onnistuneet ostosreissut ja puhtaat lakanat. Kaikki rakastavat ilmaisia lahjoja ja yllätyksiä, olipa sitten kyseessä kuinka pieni asia tahansa.

Kannattaa käyttäytyä ystävällisesti, koska muiden mielenkohottaminen voi parhaassa tapauksessa olla mainio keino myös oman fiiliksen parantamiseen. Arjen kutkuttavia hetkiä syntyy myös lomareissuja suunnitellessa ja muilta kehuja saadessa. Suklaan syöminen, lempikappaleen kuuleminen ja työtehtävien loppuun saattaminen ovat oivia ilon aiheita. Astukaa aurinkoiselle terassille, nauttikaa hyvää juomaa ja herkullinen kakkupala – tällaisista asioista syntyy aito onni.