Mikä näky! Blogi tekee julkkiksista näyttävää pilaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Blogipalvelu Tumblrin luoneet David Karp ja Marco Arment tuskin tiesivät, minkälaista sisältöä sivustolla tultaisiin näkemään perustaessaan sen vuonna 2007. Palvelu on tarjonnut kodin mitä erikoisemmille blogeille, joissa julkisuuden henkilöistä on photoshopin avulla muokattu hervottomia ja joskus painajaismaisia versioita.

Nosemouth-blogissa tähtien suut on photoshopattu pois, ja heidän nenistään on puolestaan muokattu jättiläismäisen kokoisia. Nenäkkään käsittelyn sivulla ovat saaneet esimerkiksi Barack Obama, Justin Bieber, Scarlett Johansson sekä lukuisat muut nykyajan ja menneiden aikojen tähdet, suurmiehet ja ikonit.

Blogi ei tarjoa vastauksia sille, miksi tähdille on haluttu antaa juuri tämän kaltainen photoshop-käsittely. Ehkäpä kyse on fetissistä, ehkä syvälle rivien väliin kätketystä yhteiskunnallisesta viestistä tai mahdollisesti vain puhtaasta hauskanpidosta hämmennyksen herättämisen muodossa – emme ehkä ikinä saa tietää.

Lady Gaga
Lady Gaga
Nosemouth
Nosemouth
Nosemouth
Nosemouth
Nosemouth
Nosemouth
Nosemouth
Nosemouth