18 tapaa piristää kanssaihmisten päivää – voit aloittaa heti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Aina välillä on vaikea pitää mielessä, kuinka paljon itselle pieni ja vaivaton ele voi merkitä toiselle ihmiselle. Nyt BuzzFeed-sivusto on listannut hyviä eleitä, joiden avulla saat varmasti hymyn läheistesi ja muiden tuttavuuksien kasvoille.

Helppo tapa aloittaa hyvän mielen levittäminen on oman internetkäyttäytymisen kautta. Kirjaudu heti esimerkiksi Twitteriin tai Facebookiin ja kehu vilpittömästi sitä tarvitsevaa tuttavaasi. Jatka samaan malliin ja kehu myös kasvokkain esimerkiksi työkaveriasi tai työnantajaasi, joita tulee yhdessä vietetystä ajasta huolimatta kehuttua liian harvoin.

Samalla voit tuoda töihin jotain hyvää syötävää kaikkien iloksi. Valmista rasittuneelle ystävällesi ateria tai tarjoudu pesemään hänen pyykkinsä. Vietä aikaa kaupunkiin juuri muuttaneen tuttusi kanssa ja näytä hänelle lempipaikkojasi. Hymyile vastaantulijalle kadulla erityisen leveästi.

Tiskaa kämppäkaverisi tiskit yllättääksesi hänet. Ole ystävällinen puhelimen toisessa päässä olevalle asiakaspalvelijalle, hänelläkin voi olla huono päivä. Anna ystävällesi halaus, kun hän sitä vähiten odottaa. Lahjoita lompakostasi kaikki ylimääräiset kolikot kaupassa oleviin keräyslippaisiin.

Ota sateisena päivänä mukaasi ylimääräinen sateenvarjo ja tarjoudu lainaamaan sitä ilman sateenvarjoa liikenteessä oleville tutuillesi. Ota valokuvia ystävistäsi ja yllätä heidät kauniilla valokuvakirjalla. Kerro sisaruksillesi kuinka tärkeitä he ovat sinulle ja soita vanhemmillesi kysyäksesi heidän kuulumisiaan. Sano kiitos näkemällesi siivoajalle ja tuo kumppanillesi välillä aamukahvi sänkyyn.