Päivitätkö sosiaalista mediaa matkoilla? Voi olla merkki riippuvuudesta

Lifestyle Matkailu · Terhi Piiroinen

Päivitä Facebook, ota kuva Instagramiin ja kommentoi Twitterissä. Tämä kaava toistuu monta kertaa päivässä myös suomalaisten näpytellessä älypuhelimiaan. Ihmiset eivät ole ilman sosiaalista mediaa edes lomamatkoilla.

Tuoreen selvityksen mukaan statusta saatetaan päivittää lomaviikon aikana jopa 16 kertaa. Nettimatkatoimisto Sunshine selvitti tyypillisen brittiläisen käyttäytymisen sosiaalisen median parissa lomalla ollessaan. Vaikka luvut on laskettu Yhdistyneessä kuningaskunnassa, pätevät ne varmasti myös Skandinaviaan ja koti-Suomeen.

Keskiarvon mukaan tyypillinen turisti päivittää statuksensa Facebookiin 10 kertaa reissun aikana. Matkoilta lähetetään myös tekstiviestejä noin 23 kappaleen verran. Twitteriin päätyy neljä twiittiä ja Instagramiin kaksi kuvaa viikossa.

Eniten matkoilla kannetaan älypuhelimia, kun 89 prosenttia vastanneista kertoi ottavansa kännykän reissuun mukaan. Sen sijaan 39 prosenttia kantaa mukana tablettia ja 11 prosenttia kannettavaa tietokonetta. Suurin syy älylaitteiden mukana olemiseen oli se, että matkalla halutaan pysyä yhteydessä kotiin. Silti 41 prosenttia myönsi, että päivittelee sosiaalista mediaa ainoastaan leuhkiakseen.