Setä Tamu pestattiin Neljän Ruusun tuottajaksi: ”Siis se räppäri!?”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen pitkän linjan suosikkiyhtye Neljä Ruusua valmistelee parhaillaan uutta albumiaan, ja tulossa on yhtyeen soundin päivittäminen 2010-luvulle. Tänään yhtye kertoi, että sen uuden levyn tuottajaksi on kiinnitetty huipputuottaja Mikko ”Setä Tamu” Tamminen.

– Aloitamme ensi viikolla uuden materiaalin äänitykset. Tuottajaksemme olemme pestanneet Mikko Tammisen. Kyllä, hän on juuri se sama mies joka tunnetaan myös taiteilijanimellä ”Setä Tamu”. Siis se räppäri!? Jep, juuri hän, mutta hänet tunnetaan myös pop-artistina ja biisinkirjoittajana. Googlatkaa jos ette usko, Neljä Ruusua kirjoittaa.

Suomessa erityisesti Yön polte -yhtyeestä sekä Kuningas Pähkinä & Setä Tamu -duosta tunnettu Mikko Tamminen on kansainvälisesti yksi Suomen menestyneimmistä musiikintekijöistä. Vuonna 2012 hänen japanilaiselle KARA-yhtyeelle tekemänsä single Electric Boy nousi Japanin singlelistan ykköseksi ja myi kultaa. Myös yhtyeen albumi nousi myöhemmin listaykköseksi.

Taiwanin, Singaporen ja Malesian listaykkösenä oli jo aiemmin Jolin Tsain albumi, joka sisälsi Tammisen kirjoittaman Fantasy-kappaleen. Saksan albumilistalla komeili Haudegen-yhtyeen albumi En Garde, jolla kuultiin Tammisen hittejä. Samalle yhtyeelle tehty hitti Echt-single myi 150.000 kappaletta, eli kultalevyn verran. Viime vuonna Tamminen voitti Seinäjoen Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailun.

Julkaisu käyttäjältä Neljä Ruusua.